ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - Adnan Menderes Anaokulu

Okulun Tarihçesi

okulumuzun genel görünümü dış cepheOkul Devlet Demir Yolları Yapı Kooperatifinin bağışlamış olduğu arsa üzerine kurulmuştur.  Okul inşaatının temeli,  26 Mayıs 1960 yılında Adnan Menderes tarafından atılmış,    aynıakşam27 Mayıs ihtilalı olması nedeni ile inşaat yapımı yavaşlamıştır.

30.01.1963 tarihinde Birlik İlkokulu adı ile dönemin Eskişehir Valisi, İhsan Tekin tarafından eğitim ve öğretime açılmıştır.

Okulumuz 16.09.1996 da valilik onayı ile Adnan Menderes İlkokulu adını almıştır. 1997 yılında zorunlu eğitimin sekiz yıla çıkması nedeni ile okulumuzun adı, Adnan Menderes İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir. Adnan Menderes İlköğretim Okulu, öğrenci sayısının çok olması ve derslik sayısının yetersiz kalması sonucunda, 28.06.2005 tarih ve 18183 sayılı valilik onayı ile anaokuluna dönüştürülmüş ve Adnan Menderes Anaokulu adını almıştır.

Okul Eskişehir'in seçkin semtlerinden Sümer mahallesinde yer almaktadır. Şehrin merkezinde olmasına rağmen, yoğun şehir trafiği ve gürültüsünden uzak,    sakin bir mevkidedir.

Okul binası, okul öncesi çocukların yaş ve gelişim özelliklerine uygun,  güvenli ve tek katlı bir binadır. Okulumuz 2371 m2 si okul bahçesi700 m2okul binası olmak üzere 3071 m2 alan üzerine inşa edilmiştir.

Okulumuzda  Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Vizyonu kapsamında  Botanik Atölyesi,Hayvan Bakım Atölyeleri(tavuk,tavşan ,ördek,güvercin,kedi,köpek,balık,kuş)Ekim Alanı ''Organik Bahçe ''bulunmaktadır.

Okulumuzda Öğrencilerimize 2013 yılından bu yana Yenilenebilir Enerji Kaynakları anlatılmakta  süreci somutlaştırmak için ördek havuzumuzun şelale motorunu çalıştırmak üzere bir güneş ağacı,güneş panelleri ile oluşturulmuş sokak lambaları ve okulumuzun günlük 2 saatlik elektriğini sağlamak üzere çatımızda 12 adet güneş paneli bulunmaktadır.

Her yağmur oluğunun altına su depoları yerleştirilmiş  olup ve yağmur suları toplananarak bahçe bitkilerinin bakımda kullanılmaktadır.

Okulumuz bahçesine ülkemizde bir ilk olan ''Engelli Bireylere Empati ''parkuru kurulmuş olup öğrencilerin birbirlerini anlamaları ve kendilerinden farklı olan bireylere karşı olumlu tutum geliştirmeleri amaçlanmıştır.

Ayrıca ISO 9001-2015,ÇEVRE  14001-2015  kalite belgeleri ile örnek okul olma yolunda çalışmalarını sürdürmektedir.

Yayın: 28.01.2013 - Güncelleme: 01.12.2020 15:05 - Görüntülenme: 2941

Etiketler :